Direktlänk till inlägg 11 juli 2010

en tand till.

Av zanna - 11 juli 2010 19:50

idag så kände jag runt i almas mun för hon har varit upp i två nätter nu igen å det är hon bara när det är tänder på gång så jag upptäckte att det är en tand som kommit fram å två som nästan är framme så det är inte så konstigt att hon är gnällig å ska sitta med oss hela tiden. vill inte leka nå speciellt mycket, så länge jag inte är i närheten så går det bra men som när jag kommer hem från jobbet då är det mamma mamma mamma som gäller annars blir det gnälligt. tycker synd om henne som ska ha tre tänder på väg å inte en i taget. det brukar vara lättare för henne då men inte nu. men bara det har spruckit upp så kommer hon att bli som vanligt igen. =) =)

idag så tog alma även sina första kryp "steg" men hon orkade inte mer än 4-5 st sen la hon sig ner. =) men hon kan sätta sig från liggande å lägga sig från sittade. jag trodde inte att hon kunna det förna jag säg det igår. det känns som om jag har missat hur mycket som helst av hennes utveckling de senaste tre veckorna när jag har jobbat. =( men det blir annat sen när jag slutat jobba. =)


igår så var min syster här från östersund med hennes familj å grilla med oss. det var jätte trevligt å det händer alldeles för sällan att vi träffar dom.

rasmus är alldeles galen i alma å vill hålla å bära omkring på henne mest hela tiden. han sa till jeanetta igår att hon skulle skaffa en lillasyster åt honom men var det så att det skulle bli en pojke så skulle hon göra en abort eller vad det nu heter.. hihi han är rolig min rasmus. =) =) abbe trivdes som vanligt i emils sällskap, å lekte massor. =) å amanda höll sig antingen till oss eller till kaninen.


nu har jag bara 5 arbetsdagar kvar sen ska jag vara ledig resten av sommaren. ska bli hur skönt som helst. =) har inte varit ner till stranden en ända gång. men jag hoppas att det blir av nu när jag blir ledig. =)


nä nu ska jag ta å vara lite social. =)


ÄLSKAR ALMA KARL Å ALBERT!!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


puss kram

 
 
Ingen bild

Sali

17 juli 2010 02:29

Grattis till Alma som fått sina tänder:-). Jonathan har 6 framtänder. Han fick sina första tänder vid 6 mån. De andra följde tätt efter (men det tar flera veckor innan de kommer fram helt). Han får nog de andra tänderna först efter att han fyllt ett år, kan jag tänka mig.

En del barn får alla sina tänder på en gång efter att de fyllt ett år. Det är jättejobbigt för barnet när det blir så eftersom det oftast kan bli så att de också får feber och magsjuka i samband med det. Så det är ju väldigt bra om de får några av sina tänder några månader innan, så inte alla kommer ut samtidigt.

Det jobbiga med tänderna är att de kan bita av saker och ting och tugga på stora bitar. Man är rätt orolig för att de ska sätta saker och ting i halsen hela tiden. Om de får grönsaker eller frukt så biter de ändå av stora bitar och det är då man är rädd för att de ska sätta dessa bitarna i halsen, eftersom de inte kan tugga sönder de stora bitarna utan sina kindtänder. Jag ger Jonathan sällan hela frukter eller hela grönsaker. Det ska vara fruktpuré/riven frukt eller kokta grönsaker mosade i maten. Det enda han får bita av är majskrokar, som är "barnchips" kan man säga. De smakar ingenting och smälter snabbt i munnen. Han får några sådana ibland.

Vad roligt att Alma har börjat kräla lite. Hehe, snart är hon dig tätt i hälarna hela tiden och ska vara där du är för att hon vill bli buren av dig :-). Det är så det oftast blir när de kan ta sig dit dom vill, de tar sig oftast fram till (förföljer) sina föräldrar i första hand, för att bli burna av dem :-). Man får inte göra någonting längre (eftersom de klänger sig på en och lätt kan ramla/falla bakåt så måste man se efter dem mera).

Skönt med sommarledighet/föräldraledighet för dig. Du började jobba flera dagar i sträck rätt tidigt. Själv ska jag börja jobba flera dagar i sträck efter att Jonathan fyller ett år. Kom ihåg att det är bra att spara dagar till efter att Alma fyllt ett år, då du måste se till att antingen jobba, ta ut enbart föräldralediga dagar eller kombinera dessa så du får 5 dagar i veckan, som då ska motsvara heltidsarbete. Detta för att du inte ska förlora din SGI (sjukpenningsgrundande inkomst). Om du efter att Alma fyllt ett år, inte uppfyller dessa kraven varje vecka (det räcker om du missar endast en vecka för att du inte längre ska ha ditt skyddade SGI kvar)så förlorar du alltså möjlighet att få 80 % av din lön (den lön som du hade innan du blev föräldraledig) när du är sjuk eller stannar hemma för Vård av sjukt barn. Det som händer då är att du istället får 80 % av den lägre inkomsten (dvs den inkomsten du istället har tjänat under din föräldraledighet, vilket ha varit en väldigt låg summa). Man får mindre pengar när man är hemma då man vabbar eller är sjuk helt enkelt.

Det man kan göra är att försöka ta ut så få dagar som möjligt så länge barnet är under ett år och sedan ta ut fler dagar efter att barnet fyllt ett år samt kombinera dessa veckor med några arbetsdagars så man får ihop en "heltidsvecka" varje vecka.

Förlorar man sin SGI (dvs 80 % av lönen) så tar det ändå bara 6 månaders heltidsarbete för att få tillbaka skyddet igen. Men med tanke på att barn ofta blir sjuka så får man nog räkna med att man själv också kommer att bli sjuk lika ofta.

 
Ingen bild

Sali

17 juli 2010 02:30

Skrev kräla, menade krypa, sorry :-).

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av zanna - 14 juni 2014 17:20

idag så fick jag veta nånting som jag gått å väntat på.. nånting som jag har hoppats på när det gäller en nära vän. jag blev så himla glad för deras skull, jag fick gåshud på hela kroppen när jag fick smset imorse om att jag måste ringa. jag trodde a...

Av zanna - 11 juni 2013 15:35

nu är det bara 10 dagar kvar till vi står som brudpar. =) ska blir så hima roligt. vi har nu varit ute på svensexa å möhippa å dom blev lyckad å mindre lyckad. =) karl hade sin i fredags å han kom hem redan kl 24. =) höll mej vaken större delen av ...

Av zanna - 3 juni 2013 11:40

nu är vi nästan färdig med snickarbon. =) målade klart igår å lade golv, nu ska det bara målas runt fönstren i nån fin fär å texten på väggen ska fyllas i. det kommer att bli jätte fint. =) klänningen ska lämnas till en arbetskamrat för en fin just...

Av zanna - 30 maj 2013 13:38

9 arbetsdagar kvar innan jag går hem på ledigt i 9 veckor. ska bli så himla skönt. =) längtar som en tok kan jag säga. =) ska bli skönt för ungarna oxå å slippa dagis under sommaren men nästa sommar blir det till att jobba. =(   idag har vi rensa...

Av zanna - 23 maj 2013 12:27

varför är det egentligen jag som har gjort fel när jag har berättat vad jag vill å hur jag vill ha det? varför ska jag be om ursäkt när jag bara sagt vad jag tycker å tänker om vad som är rätt? varför ska jag stå där med hundhuvudet när det är vi...

Ovido - Quiz & Flashcards