Alla inlägg under december 2009

Av zanna - 20 december 2009 21:14

      

bild 1: dagens bild på albert å alma! han är så så söt med sin syster! <3

bild 2: albert matar alma för första gången! <3

bild 3: en glad alma i sin babysitter. =) <3

Av zanna - 20 december 2009 20:52

å vi sitter å kollar på tv å äter snask. =) gött.

idag så for abbe till sin mamma igen å blir borta tills på onsda då kommer han tillbax igen. =) det blev så till slut att han skulle fira jul med oss men han vill ju göra oss alla nöjd så han sa till sin mamma att han skulle fira jul med henne nästa jul. snäll han. han var ledsen idag när han for å det är inge skoj för nån av oss. inte för mej å karl å inte för hans mamma heller. det ordnar säkert upp sig till slut. =)


igår så var vi till ann å reine å åt midda å spelade spel. =) det var jätte skoj. =)

vi spelade bosse bildoktor å jag å ann vann. =) vi slog bilfantasterna karl å reine. haha där fick dom!!! =)


nu ligger alma i sin pappas knä å sover, fortf förkyld. =( son sover mer än vad hon är vaken idag. hon säger inte ens till när hon är hungrig så idag så går vi efter klockan.  synd om lill tösen.


nä nu ska jag ta å kolla klart på den här filmen sen så blir det nog sängen för mej. det har varit en lång helg.


ÄLSKAR ALMA KARL Å ALBERT!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


puss kram

Av zanna - 19 december 2009 10:38

nu har jag å alma blivit förkylda, igen. alma har rinnande ögon å hosta. tack å lov inte så snorig. så jag hoppas att hon klarar sig ifrån det. jag är ju så nojig så jag blir så himla orolig när abbe å hon blir sjuka. inbillar mej det ena å det andra å karl säger att jag inte ska vara orolig men jag blir det ändå. kanske är det för att abbe svullnade upp i hela ansiktet förra vintern när han blev förkyld som jag blir sån. usch usch. inge skoj, det är ju tur att karl är lugnet själv. =)


igår så var ju jag å abbe till laban. gissa om både laban å abbe blev glad när det äntligen blev av. jag hade ju tänkt å stanna kvar där en stund men jag hade glömt skötväskan hemma med mat å allt så det blev en snabb kaffe å lite surr bara sen var jag tvungen att åka, för tur var väl det för när jag stannade bilen på gården så vaknade alma å var så så hungrig. stackarn, det lät som om hon höll på att svälta ihjäl.


idag så skulle jag ju ha följt med å åkt skridskor men jag är inte alls nå fräch så jag valde att stanna hemma, vill ju inte bli sämre i förkylningen å att vara i en kall ishall är ju som bäddat för att bli sämre. man har ju inte tid att vara snorig å jävlig 5 dar före  julafton när man har som mest att göra. men jag måste åka till njurunda iaf för att jag har lovat ann att jag ska hämta reines julklapp så det blir till att äta frukost nu å duscha å sen måste jag åka. måste packa en väska åt abbe oxå för han ska till gun ikväll å dricka glögg å mysa å så ska alla barnen sova över. med undantag för alma. så sovsäcken måste letas fram å lite annat. å när alla barnen skulle bort så blev vi inbjuden på lite glöggmys i ovansjö. =) ska bli skoj. =)


nä nu måste jag verkligen göra nå åt mej själv innan den här dagen har flugit förbi oxå. =)


ÄLSKAR ALMA KARL Å ALBERT!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


puss å kram

Av zanna - 18 december 2009 12:37

idag så är det fin väder å inget snöande. =) mycket skönt måste jag säga. =) men attans vad kallt det är istället. hade 20- när vi klev upp i morse å det tog sin lilla tid innan bilen tinade fram kan man säga.. fick iaf skrapa rutorna fast den stått å gott i 20 min. fast vi ska väl inte klaga nu när det ser ut som om vi får en vit julafton! jiippii! =) =) vad glada alla barnen ska vara nu. abbe är hel nöjd över snön fast igår så ville han säga åt den som gjorde att det snöade för nu räckte det ju faktiskt! =) idag så har vi gjort ett pepparkakshus. det blev jätte fint, nu ska vi bara plocka in lite granris att lägga under det. det är lite finare så än med vadd. =) abbe är jätte stolt över det!


min systers äldsta son fyllde 13 år igår, oj oj oj vad tiden går fort. tyckter att det var nyss som jag var barnvakt åt honom stup i kvarten för syrran jobbade natt men då var han ju bara 1-2 år eller nå sånt. han sa att han skulle komma ner nå under jullovet å amand å emil oxå. skoj skoj! amanda å emil skulle vara med my å jah hoppas att rasmus vill vara med oss. dom har ju inte träffat sin lilla kusin än heller. =)


idag så var jag abbe å alma på sjukgympa, my ringde å väckte mej vid sju. då hade jag å alma nästan nyss somnat om. alma vaknade vid 3 å somnade om 05.30 var pigg  å jätte glad efter att hon ätit å tyckte inte alls att hon skulle somna om. min nattsuddare till tös! <3 <3 <3


idag så ska abbe äntligen få åka till laban. har ju inte kunnat göra det pga snön som kom. men nu så, så ska vi göra ett sista försök. abbe blev förstås glad för det. vill inte svika honom en gång till.

igår så var det ju portkul igen å nu var det äntligen dags att ta på sig skidorna å få åka lite i backen. abbe tyckte det var jätte skoj men han blev lite trött i benen av att svänga sa han. =) "snart kan jag åka i lika stora backar som er" hihi jag sa då till honom att han kankse kan göra det nästa år när han blivit lite duktigare. =)  å det godtog han. =)


nä nu ska jag ta mej en dusch å göra mej i ording för att åka till laban.


ÄLSKAR ALMA KARL Å ALBERT!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


puss å kram

Av zanna - 17 december 2009 15:06

nu är vi inne på den 3dje dagen med snöväder, å inte har vägverket varit här å skottat än heller.. jag ringde till dom förut idag å "skällde" på dom eftersom vi sitter insnöade. faan inge skoj å få möte på den här vägen nu för då får en bil köra upp i snökanten å då finns risken att man kör fast å vad skoj.. inte ett dugg!!! posttanten ropade på mej när hon kom idag å frågade varför det inte var plogat för hade hon vetat att det var såhär så hade hon inte ens tänkt köra in till årskogen. jävla skit till vägverk!!!!!


nä nu ska jag ta å göra nån nytta i köket innan karl kommer hem..


ÄLSKAR ALMA KARL Å ALBERT!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


puss kram

Av zanna - 16 december 2009 12:55

jag trodde att det skulle vara bättre väder idag för det var ju så bra när vi klev upp. =( vilket gör att vi sitter hemma insnöade å inget läkarbesök för alma å ingen laban för abbe. vilket sedan gör att både jag å abbe är på dåligt humör, jag skulle verkligen ha behövt åka till gnarp för att handla lite.  mickels var snäll å skulle köpa cigg åt mej iaf. så jag slapp fara. *suck å pust* å tänk om jag haft pepparkaksgrejjer då så vi kunna göra pepparkakshus men det har jag inte heller hemma. skit väder! å ingen lust å skotta fram gården heller. bara elände idag. =(

min my kom ju imorse å skulle vara med abbe, whilma r var med oxå. men nu när det inte blev nå bvc med alma så for dom samtidigt som karl for tillbax till jobbet. jag tyckte att dom skulle vänta tills det blivit bättre väder men det ville inte dom. hoppas att både karl å my håller sig på vägen ner till gnarp.


nä nu tror jag att jag ska ta med mej alma å vila lite medans abbe tittar på en film, vi gör ett undantag med tv´n idag när det är sånt här pissigt väder. det är ju inte så att man vill skicka ut abbe å leka när det är såhär om inte ens jag vill skotta.


igår så hade vi alla en bra dag iaf å det var skönt. inge bråk å tjafs på hela dan. inte mer än när vi ställde in laban besöket men då förstår jag om abbe blev ledsen. han hade ju sett fram emot det.


ÄLSKAR ALMA KARL Å ALBERT!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


puss kram

Av zanna - 14 december 2009 18:19

idag har båda barnen haft en dålig dag. abbe har varit på dåligt humör sen han klev upp å vi har inte gjort nå annat än å varit ovänner idag. varit grinig å vill inte alls göra som man säger å även fast jag försöker hitta på nå med honom så tröttnar han jätte fort, å inte har det hjälpt att alma har skrikit hela dagen heller. tur att min my har varit här ett par timmar å hjälpt mej med alma så jag har kunnat göra det som skulle göras å så jag kunna aktivera abbe lite. tack tack my!

jag tror att det är pga att vi byter på söndagarna som gör att abbe blir såhär, han tycker väl att det är jobbigt skulle jag tro å han tycker inte heller om att vara på dåligt humör å det förstår jag. det krävs mycket uppmärksamhet från både mej å karl när han kommer hem igen. å nu när han inte får lika mycket uppmärksamhet av mej som han fick förr så är det klart att han protesterar å bråkar lite extra. när jag å abbe satt å pratade så sprang han upp på rummet, jag trodde att han skulle hämta sin batman mask men så hör jag hur han slår nånting i golvet flera gånger å när han kom ner så frågade jag vad han gjorde eftersom det bankade så mycket å då sa han att han slagit huvudet i taket men det trodde jag inte på så jag frågade igen å då sa han att han slagit sönder en bil. varför han gjort det visste han inte själv men då serru så fick han gå upp på rummet igen å tänka över vad han gjort å sen kommer ner igen. vi kom överens om att så gjorde man ju faktiskt inte å han skulle inte göra så nå mer sa han. abbe är ju en sån snäll å glad kille annars å jätte duktigt på allt så man blir lite ledsen när han beter sig illa. men alla barn måste ju få visa sina känslor å det blev bilen som han attackerade. å så har vi satt upp tv regler för abbe så han får kolla på tv före frukost å efter middagen. så det gör nog lite grann att han är på dåligt humör oxå. det blir annars så att han kollar på tv hela dagarna om han får bestämma å det vill vi inte. å lilla alma blev det nog lite för mycket för igår när vi var på kalas, inget blev som det brukar med sova å mat. så det är klart att hon protesterar oxå. så fort hon har somnat å jag har lagt ner henne så har hon vaknat å skrikit till man har taigt upp henne å när hon somnat om så provade jag ingen å det blev samma visa. inte förns farmor å farfar kom som alma kunna sova själv å då var kl 15.30 å då skulle jag börja med maten å det var ju bra att hon slappnade av lite då. som sagt ingen bra dag. blir nog bättre imöra hoppas jag för då ska jag å abbe åka till laban å leka. gissa om abbe blev glad när jag sa att vi fick komma dit imöra. JAAAA! sa han bara. =) =)


nu har karl å alma somnat i soffan å farfar sitter å slumrar i en fottölj å jag å abbe kollar på tv. =) vilket gäng! hihi


nä nu kanske man ska ta rätt på disken så man slipper det imöra.


ÄLSKAR ALMA KARL Å ALBERT!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


puss kram


Av zanna - 13 december 2009 19:32

idag har vi varit på 6 års kalas i ovansjö. jätte trevligt å mycket gott fika.=) träffade alla bergström´s och flera andra. =) oskar blev glad för alla presenter å det var ju bra det. =)

abbe blev jätte glad när vi kom, han trodde förstås att vi skulle hämta han å åka hem så han blev ännu gladare när han upptäckte att vi skulle stanna.=)


jag visade karl min blogg idag, om vad jag skrev igår å han förstod inte heller varför man blir arg pga det jag skrev. det finns ingenting riktat mot nån förutom det sista som jag skrev, så blir man arg för att man skriver att man ska på julbord  å inte kan hämta sin son så måste det vara nå allvarligt fel nånstans. men jag trodde att JAG skulle få en massa skit för det idag men det har jag inte fått så hon kanske har tänkt om... finns inget att vara arg för som jag har skrivit.


nu håller abbe på att bli klippt å ska få ta sig en dusch/bad, alma är redan badad å har pyjamasen på så sen blir det kvällen för båda två.  nä nu ska jag kolla hur det går för mina killar, tror abbe har lite svårt att sitta still. hihi


ÄLSKAR ALMA KARL Å ALBERT!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3


puss kram

Ovido - Quiz & Flashcards