Alla inlägg under januari 2010

Av zanna - 19 januari 2010 13:35

idag har sotaren varit här å gjort en brandskyddskontroll å den gick bra, NOLL anmärkningar. =) =)

så nu kan vi fortsätta att elda utan problem. =)


alma ligger ute å sover nu för andra gången idag men det låter väldigt i barnvakten så jag tror kanske att hon håller på att vakna. =)

så jag måste nog gå å kolla till henne. =)


inge mer skrivit för den här gången.


ÄLSKAR ALMA KARL Å ALBERT!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


puss kram

Av zanna - 18 januari 2010 20:40

idag är det månda å alma är 11 veckor. tycker att tiden har gått jätte fort, det känns som om det var igår som hon föddes. =) =)

hon växer å blir större för varje gång man tittar på henne. det känns som så iaf. =) var till min my idag å hon tyckte att hon växt hur mycket som helst sen hon träffade henne sist å det är inte så många dagar sen. långa ben precis som mej. hihi.

på onsda så ska vi in till mvc på efterkontroll å barnmorskan som jag har bad mej ta med alma så hon fick se henne så my ska oxå följa med så nån kan sitta med henne medans jag gör det jag ska göra.. usch tycker inte om att lägga mej i den där stolen. fy fy fy... å sen ska vi äta lunch med ruth å efter det så ska jag å my ta en vända på stan, eller vi ska handla upp almas present kort så hon fick i julas. =) skoj skoj.


igår så hann jag ju inte skriva så mycket för ovansjö folket kom ju mitt upp i allt. =) vi åkte lite skoter å det var jätte skoj, medans barnen turades om så åkte dom skidor emellan. det var nog skoj tyckte alla tre. =)


nä nu har jag inte så mycket mer att skriva, det har inte hänt så mycket. =)


ÄLSKAR ALMA KARL Å ALBERT!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

puss kram

Av zanna - 17 januari 2010 12:40

i natt så har jag å alma sovit själva hemma, karl är på sammandrag i gävle å abbe var med oskar i ovansjö. jag åkte dit å tiggde in mej på midda för att abbe följde med oskar hem efter skridsko skolan å när jag är själv är jag inte så bra på att äta. =) åkte hem vid 19,30 för jag var så inni nordens trött. vet inte vad det är med mej nu, har varit i säng före 22 flera kvällar i rad. men jag har ju varit uppe med tuppen hela veckan oxå så tröttheten tar ut sin rätt. =( det är ju såna kvällar som man ska ta vara på när barnen har varit i säng tidigt men jag har inte orkat så jag har lämnat karl uppe själv på kvällarna. stackarn. =(

nu så sitter jag å väntar på att ovansjö folket ska komma så vi kan ut å åka lite skoter, fick mess av mickels i morse å hon frågade om vi ville följa med till krossen å åka pulka men abbe var ju inte hemma å jag får inte i gång skoters själv när den har stått.

 nu kommer alla så nu ska jag sluta. =)


ÄLSKAR ALMA KARL Å ALBERT!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3


puss kram

Av zanna - 15 januari 2010 15:04

idag så blev jag sårad av nån som tror att barnen i den här familjen inte få vara ledsna. det får dom visst vara. men jag vill att dom ska veta vad som är rätt å fel. (det gäller ju inte alma men när hon blir större ska ju hon oxå veta vad som är rätt å fel) om man inte vet hur det är att vara ledsen hur ska man då kunna veta hur det är att vara glad?????!!!!!! det gäller ju inte bara i den här familjen, jag tror att alla familjer berättar vad som är rätt å fel för sina barn.. alla barn blir ledsna å man kan ju inte vara glad jämt. inte ens vi som är vuxna är glada jämt, vi blir oxå ledsna men vi kanske inte gråter å visar det lika tydligt som barnen gör. jag vet inte men jag känner mej lite nedvärderad av att få höra sånt.. kanske bara är jag som är en sån som känner så. men men...


den här veckan har varit jätte bra å det har inte varit nå bråk alls. =) jiippii!

abbe har varit glad å trevlig å jätte snäll mot både mej å karl. han hjälper till med alma mer å mer för varje dag som går å han berättar för henne hur söt hon är, att hon är världens bästa lillasyster osv. jag blir så himla lycklig av att se hur söt den lilla killen verkligen är! abbes personlighet är så himla underbar! hela abbe är underbar. älskar honom som om han vore min egen. =) =)

imorgon så ska jag abbe å whilma r åkte till njurunda å åka skridskor. alma ska får vara med "mos" my å tant anna. =) karl ska åka till gävle å spela pingis så vi blir själva i helgen å det ska nog gå bra. få se om vi får besök av gun oxå.


nä nu ska jag ta å göra ett ryck här hemma, alma ligger å sover på mej å jag hoppas att hon fortsätter med det när jag lägger ner henne.


ÄLSKAR ALMA KARL Å ALBERT MER ÄN ALLT ANNAT!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


puss å kram

Av zanna - 11 januari 2010 08:25

nu sitter jag här alldeles själv, abbe är nog ganska trött för han sover fortf eller så är han inge pigg. han brukar inte sova så här länge om han inte varit uppe jätte sent men igår så ville han gå i säng vid 20 så han är nog ganska trött.

vi var ute å åkte skoter typ hela dan igår. skoj skoj. reine å oskar var här dom oxå. reine är inte riktigt klak, han fick för sig att jag skulle tolka efter han så det gjorde jag väl å fy vad han körde. jag ramlade av några gånger men det gick bra.. han körde utanför spåren så kälken skar ner i snön i typ varje sväng å då är det svårt att hålla sig kvar. =) ungarna älskade det å det är ju huvudsaken. =)

alma fick även sin första skoter tur igår. jag hängde henne i bärselen fram på min mage så hon var skyddad mellan mej å karl, hon brydde sig inte så mycket för hon somnade. =)


idag så har vi hälsocentralen på schemat, abbe ska få spruta nummer två (svin influensavaccinet) å sen vet jag inte riktigt vad vi ska göra. det märks vad vi är på för humör när vi kommer hem. hoppas att abbe klarar den här sprutan lika bra som det första. då fick han bara lite ont i armen men inge mer. =) tack å lov för det! =) =)


nä nu ska jag ta mej en till kopp kaffe. =)


ÄLSKAR ALMA KARL Å ALBERT!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


puss å kram

Av zanna - 8 januari 2010 13:51

nu är jag riktigt leds på vintern, det är kallt både inne å ute hur man än eldar så blir det inge varmare.  har nu tänt ljus i hela vardagsrummet i hopp om att det ska bli lite varmare. =)


idag är det freda å jag hoppas på lite mys pys ikväll. =) om man inte får nån värme i huset så får man ju värma sig på karl, han är alltid het som en kamin å det är mysigt. =) =)

nä nu ska jag ta å stoppa in lite mer ved i kamin. =)


ÄLSKAR ALMA KARL Å ALBERT!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


puss kram

Av zanna - 7 januari 2010 18:24

...  jag har egetligen inget att skriva idag..

jag har varit till tandis å alma har varit med "mos" my å det gick jätte bra, hon fick även träffa tant nancie som tyckte att alma var jätte lik mej. =) sånt blir man glad av spec när alla säger att hon är en bergstörm rätt igenom.

det finns två stycken som säger att hon är lik mej, några att hon är lite lik mej å massor som säger att hon är en bergström. det jag kan se är att hon har min mun,näsa å ögon (blå). å dessutom har hon ett storkbett precis som mej men det är väl egentligen inte genetiskt men lite skoj är det ju eftersom jag oxå har/haft det. =)

alma ligger nu så sött här breve mej å sover. hon har en sovdag idag så hon växer väl lite extra idag bara för det. äter å sover å hon gör inte av med så mycket enegi idag. jag gissar att my var å pilla på henne när hon var där så det blev kanske inte så mycket sova då. =) =) =)


har nyss gjort i ordning å möblerat almas rum så hon kan flytta in dit men jag kunna inte flytta på hennes säng för det står en tv i vägen men den ska säljas till gun på lörda så då blir vi av med den. rätt ny tv å kanske sammanlagt att vi har använt den 100 timmar.. inte alls nå mycket. jag köpte den ny för två år sen men då flyttade jag ju hit strax efter å då har den i princip bara stått å samlat damm.


karl har nu nyss åkt på träning å jag är fortsatt själv hemma.. lite halvtråkigt.

om det inte var så förbannat kallt ute så har jag nog gått på en promis men jag har ingen lust att frysa ihjäl så jag stannar inne. nog för att jag kan klä på mej ordentligt men jag har ingen lust att inte kunna röra mej heller.. mycket gnäll nu men nu får det vara nog med kyla å snö. nu har vi så vi klarar oss resten av vintern. der skulle vara lagom om det var 10- å inte 25-.

elementet i badrummet är på högsta effekt å det är nog 25-30 grader varmt där inne för att inte vattnet ska frysa men likt förbannat så hade duschen frysit imorse men inget annat där inne, annars brukar det vara toan som gör det men inte idag. =( så jag fick klä på både mej å alma å fara till my å duscha. eländigt!


jag som inte hade så mycket att skriva har nu knåpat ihop några rader iaf. mest ointressant men dom som är nyfikna har ju ett å annat å prata om nu...


ÄLSKAR ALMA KARL Å ALBERT!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


puss å kram

Av zanna - 6 januari 2010 05:42

sitter nu vaken med alma som är väldigt pigg å allert. =) ville ha lite mat så det var bara till att kliva upp. =) nu ligger hon här på soffan å pratar å skrattar. det är så mysigt att bara sitta å titta på henne. =) hon är väldigt intresserad av att titta på pumpen som blåser luft rätt ner på henne. =) så jag antar att det är den hon skrattar åt. =) <3 <3


igår så möblerade vi om i vardagsrummet, för att man inte ska frysa ihjäl så ville jag flytta soffan så vi har den under pumpen. då blir det varmt å gott kan man säga å det är nästan så att man inte ens behöver en filt nu. =) vi har lika mycket saker nu som vi hade innan vi möblerade om men nu har vi så mycket mer plats, det är jätte konstigt.. men det kanske är för att man är van vid att ha en gran ståendes oxå så när vi tog bort den så kändes det större. vet inte riktigt men det känns mycket större nu iaf. =)


jag väntar å längtar tills jag får alla kort som togs på alma på nyår. jag sa till anna r att sara kanske kunna lägga över dom på henne usb minne så slipper hon skicka alla via mejl, då är det ju bara så enkelt att sortera ut alla dåliga kort å spara alla som blev bra. =) sara är jätte duktig på att fota.=) att det böev så många kort som 200 på alma det kunna jga inte tro. det blir svårt att bräcka det nästa nyår. =) =) alma gör sig väldigt bra på bild oavsett om hon är grinig eller glad. =) samma gäller abbe, han gör sig oxå väldigt bra på kort oavsett om han oxå är grinig eller glad. undra var alma har fått sin fotoskönhet ifrån. hihi


idag vet jag inte riktgt vad som händer, hoppas på nå skoj. =) det ända som jag vet nu är att när alma somnat om så ska jag oxå fortsätta att sova. =) hoppas att hon inte är vaken så länge till. när hon vaknar på nätterna så vill jag gärna att hon ska somna om på en gång så det inte blir fel för henne med sömn på dan men hon kan vara vaken mellan 1-2,5 timmar. tiden går ju fort när man sitter uppe med henne men man vill ju gärna sova på natten å inte vara vaken. det resulterar ju i att jag är som en zombie på kvällarna å inte orkar vara uppe med karl. det tycker han är skit trist. men det hjälper ju lite om jag får sova på morgonen istället å karl tar alma då. å när abbe å karl är på dagis å jobb så gör ju vi lite som vi vill. alltså så sover vi. =) =)


nä nu ska jag ta å kolla brasan i köket så det inte blir alltför kallt här. =)

har iaf skrivit nå rader nu. =) =)


ÄLSKAR ALMA KARL Å ALBERT!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


puss kram

Ovido - Quiz & Flashcards